Вы сейчас просматриваете Техніка боротьби зі стресом

Техніка боротьби зі стресом

Стрес — це природня реакція організму на небезпеку. Він допомагає мобілізувати сили і рішуче діяти. Проте занадто сильний стрес навпаки дезорганізує, може залишити травму, а тривалий стрес — призвести до психічних і фізіологічних захворювань.

Отже, поговоримо про те, як дати собі раду зі стресом.

  1. Відновлення ресурсів. Стрес — дуже енергозатратний стан. Уявіть, що ваш мобільний весь день був на максимальній яскравості з усіма увімкненими функціями. Повернувшись додому його батарея, напевно, буде на мінімумі. Тож, перш за все, варто попіклуватись, що б у вас була справна зарядна станція. Чи відчуваєте ви вдома безпеку, комфорт, спокій? Якщо так, слід перевірити шнур і впевнитись, що йде зарядка — справи, які приносять задоволення і наповнюють енергією: читання, малювання, готування, танці, йога тощо.
  2. Позитивне мислення та пошук альтернатив. Відчуття загрози виходить із нашого сприйняття ситуації, як небезпечної. В стресі мислення звужується до негативних моментів, що лише погіршує стан. Відтак, слід розширити своє бачення ситуації і пошукати її позитивні моменти. Візьміть аркуш паперу та запишіть, що хорошого може нести ця ситуація. Використовуйте ці записи для боротьби із стресовими станами.
  3. Техніки релаксації. Наші емоції напряму впливають на наше тіло. Проте, це дорога із двостороннім рухом, і розслабивши своє тіло — можна розслабитись емоційно.
  4. Дихання — в стані стресу спробуйте зробити глибокий вдих через ніс (секунди 4), трошки затримайте повітря в животі, і ще довший видих через рот (секунд 5). Так Ваш мозок надсилає тілу сигнал, що небезпека минає, і можна заспокоїтись.
  5. Напруження-розслаблення — під час стресу наші м’язи напружені, та ми не відчуваємо їх як слід і не можемо розслабитись. Спробуй зайняти зручну позу сидячки. Відчуйте м’язи стоп, щосили їх напружте на декілька секунд, а потім розслабте. Потім так само із м’язами гомілок. Проробіть так усі м’язи тіла знизу і до верху, аж до обличчя. Ви зможете відчути, як усі м’язи вашого тіла перейдуть у розслаблений стан і зможуть відпочити, а ви відчуєте заспокоєння.
Спеціалісти нашого центру зможуть допомогти з такими запитами, як: тривога, депресія, апатія та багато інших. Ознайометсь з нашими послугами за посиланням: 

Отримай від нас безкоштовний подарунок! 🎁
Чек лист як справитись зі стресом з приємним подарунком саме для тебе! 👉

🎁 ОТРИМАТИ 🎁

Добавить комментарий